Zodpovězené dotazy

Nejnovější zodpovězené otázky

Dobry den, chci se zeptat ohledne poruchy erekce a ejakulace mého přítele. (On 21, ja skoro 20 let). Přítel kouri, rekla bych ze v tom vsem hraje roli i celkem stres a po naši včerejší diskuzi na toto tema jsem zjistila, ze vzdy očekával od sexu neco vic, myslel si ze vzdy ma byt plny vášně a vzrušení..oba jsme vyhodnotili ze sex plny vášně, ktery byl opravdu skvely a trval i treba pres hodinu jsme za nas vztah meli cca 10x. Jinak se jedna o běžný sex, i o ranni "rychlovku" bez predehry. Myslim si ze neumi oddělit například porno s realitou, proto asi očekává vzdy ze to bude jako z porno filmu.. Dalsi vec je ta, ze přítel ma od zacatku vztahu problem s ejakulaci. Přede mnou mel par sexuálních partnerek a pry jsem prvni, se kterou pri sexu vubec ejakulace dosáhl. Trva mu to tedy déle a navic kdyz spolu spime, casto se zadycha a poté uz nemuze a musi si chvilku odpočinout, delat to pomaleji (mezitím mu erekce trosku opadne a uz neni v plné sile). Podotýkám ze je hubený, obezita zde roli nehraje - kvuli tomu zadychani. Nevíme, cim to tedy muze byt, uvadani te erekce, jestli i tim jak se zadycha, nebo v tom muze hrat roli vzrušení? Ze bych ho uz treba nevzrusovala? Take nekdy po ejakulaci, kdy se urputne snaží, je zadychany a kolikrat se mu zatoci hlava a je mu chvili opravdu zle, musi ležet, je mu na zvracení, kasle a buši mu neskutečne srdce. Casto se bojim, ze jednou bude mit fakt infarkt. Mame navštívit nějakého sexuologa ci poradnu? Doted jsem to brala tak, ze to tak proste je ale po vcerejsku o tom zacinam uvažovat jinak. Dekuji predem za odpovedi.

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, ve vašem líčení žádnou chorobu či závažný problém vyžadující návštěvu lékaře nevidím. Doporučuji o všem s partnerem otevřeně mluvit, získávat informace o dané problematice z odborné literatury určené široké veřejnosti. Očekávat od sexuality reálné možnosti, brát ji jakou nedílnou a běžnou, nikoliv výjimečnou součást života. Budete-li přesto nějaký problém považovat za zásadní, poté jedině navštívit sexuologa.

Další informace: -

Doporučení: Nevyžaduje návštěvu lékaře.

Tazatel: Kristýna, 19 let
Datum: 14. 07. 2017
prof. MUDr. Milan Hora, Ph.D. Na otázku odpovídal: prof. MUDr. Milan Hora, Ph.D.
Urologická klinika LF UK a FN Plzeň

Dobrý den,
Chtěl bych se vás zeptat. Moji přítelkyni dost často bolí prsa a tím způsobem že se jich nedá ani dotknout a bolí jí to i ve sprše, Přítelkyni je 23 a říká že tyto problémy přetrvávají už delší dobu, dle mého názoru asi nejvíce od té doby co má děložní tělísko které bude mít v květnu 2018 3 roky. Bolest nastane asi 3 až 2 týdny před menstruaci. Chci se tedy zeptat zda je to normální nebo jí chybí nějaké vitamíny nebo čím by to mohlo být.
Mockrát vám děkuji za odpověď.

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, bolesti v prsou tzv.mastodynie je způsobená hormony - progesteronem, který se v 2.části cyklu zvyšuje. Jedná se o fyziologický jev. Pomoci může hormonální antikoncepce či přírodní cestou - bylinky jako čaj z měsíčku lékařského nebo kontryhelu, pupalka dvouletá ve formě oleje či kapslí..
Při ale nějakých pochybnostech či spolupřítomnosti "bulky", doporučuji navštívit lékaře.

Další informace: Bolesti v prsou tzv.mastodynie je způsobená hormony - progesteronem, který se v 2.části cyklu zvyšuje. Jedná se o fyziologický jev. Někdo to pociťuje více, jiná žena nemá třeba žádné obtíže. Samozřejmě v závislosti na věku a stavu se bolest může měnit - mizet či se znovu objevit.

Doporučení: Nevyžaduje návštěvu lékaře.

Tazatel: Jakub, 26 let
Datum: 13. 07. 2017
MUDr. Martina Miklošová Na otázku odpovídal: MUDr. Martina Miklošová
Gynekologicko-porodnické odd. Chrudimská nemocnice, Gynamb Chrudim s.r.o.

Dobrý den, již 7. den mám neustále nepravidelný tep v průměru teda 57-78 za min,přes den (jen jednou asi 45), ale s častým vynecháváním tepu, jako buch, buch a nic pak třeba 10x buch a nic, stále dokola. Jsem z toho značně nervozní a stále se kontroluji, chvílema i pociťuji to vynechání, přeskočení, projede mnou takový zvláštní pocit na hrudi až v krku. V květnu jsem na základě opakované panické ataky měla udělán ekg,,nic, tlakový holtr v rámci normy asi taky, echo taky. nyní mi byla odebrána ještě krev na štítnou žlázu, vše ok a znovu byl dán holtr na srdce.Je možné, že po tak krátké době by se něco změnilo? Je možné, že mám z důvodu nějakého rozrušení tak časté extrasystoly (pokud to teda jsou), nikdy jsem nic takového neměla, nevnímala, myslíte že to může být k panické atace? Večer beru mirtazapin 15 a na doporučení lékaře si již 3. den dám neurol 0,25, ale stále mi tepy vynechávají...Moc děkuji za odpověď. Iv

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den. Je trochu složité se bez EKG křivky vyjádřit, ale je možné, že se jedná o fibrilaci síní, tady nepravidelnou srdeční akci. Tu potvrdí právě EKG nebo monitorace EKG křivky 24 hodin - EKG Holter. Bez EKG se pohybujeme v oblasti spekulace.
Může se jednat i o extrasystoly, al podle popisu to považuji za méně pravděpodobné.

Další informace: Fibrilace síní může bý o záchvatovití, pak se potíže projevují jen v době, kdy je přítomna a v době, kdy se opět obnoví normální rytmus pacient potíže nemívá

Doporučení: Vyhledat praktického lékaře. natočit EKG při potížích a pdole výslekdu pak další postup. Provedená vyšetření fibrilaci síní nevyluřují.

Tazatel: Iveta, 47 let
Datum: 11. 07. 2017
prim. MUDr. Martin Herold Na otázku odpovídal: prim. MUDr. Martin Herold
FN Královské Vinohrady, Praha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat už přes rok mě trápí neskutečné dlouhotrvající bolesti hlavy (ze začátku občas, pak to trvalo několik dní v nejhorších fázích sem viděla rozmazaně,motala se jak po 2flaškách vodky což způsobovalo, že sem nemohla vstát z postele, v leže a na boku mi bylo nejlíp), pocit na zvracení občas, občas mě bolí ruce jakoby svaly(ale nevím jestli to má stím něco společného),také mě bolí svaly na krku,kolem krku...u obvodního lékaře sem vždy dopadla mizerně.Mám to prý z krční páteře a dala Dimexol a měla sem brát na bolest Ibalgin. Dimexol mi pomáhal,ale pak se objevili ty stavy kdy sem musela zůstat ležet v posteli, to mě konečně poslala na rtg ( tam bylo zablokování C1 a C2 s nějakou rotací a beze změn) chodila jsem na rehabilitace,ale nepomáhalo to.Tak jsem skončila u neurologa ten mě nikam neposlal stačil mu rtg napsal mi opět jiné rehabilitace. Ovšem už jsem byla ve stavu kdy jsem byla už na zhroucení z té bolesti hlavy nebolela jen když jsem spala, když jsem mu volala, že už to nemohu vydržet sice mě objednal na nejbližší termín,ale bylo mi řečeno ať odchodím rehabilitace, že určitě to tak nemůže být hrozný a jestli takhle budu pokračovat jsem zralá na psychologii a tímto bylo vyřízené. Rehabilitace jsem dochodila s Nimesilem, na kontrole mi napsal další rehabilitaci tu už mám opět za sebou,ale krk mám asi odblokovaný,ale hlava neustále bolí a já neustále jím Nimesil.Chtěla bych poradit co mám dělat nebo jaké vyšetření mám podstoupit.Chápu, že krk nebo záda ztuhlé, zablokované je na delší trať,ale potřebuju fungovat a chodit do práce nejlépe bez léků.Každé ráno se probudím a modlím se aby mě nebolela hlava je to šílené a u doktorů poslouchám jen, že na rtg nic není a že to nemůže být zas tak hrozné.Děkuji za jakoukoliv možnou radu. Cvičení a dýchání jsem také zkoušela, cviky na krční páteř také,hybnost krku mám celou dobu v pořádku normálně se hýbu bez problému.Nejvíce mě bolí hlava úplně nahoře vzadu na krku jak končí vlasy, kolem čela a u spánků.Migréna dle doktorů to 100%není. U neurologa je psána diagnoza CC a CV syndrom.

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den,

bolesti hlavy v oblasti šíje jsou nejčastěji působeny přetěžováním krční páteře. Záladem léčebného postupi jsou cviky na posílení a protažení šíjového svalstva, tyto cviky je však třeba provádět pravidelně, ideálně každý den, nestačí jen cvičení s fyzioterapeutem. Pomůže také dostatečný příjem tekutin.

Další informace: Bolesti krční páteře i svalů rukou jistě souvisí s jejich zvýšenou zátěží při práci u linky.

Doporučení: Vyhledat praktického lékaře.

Tazatel: romana, 29 let
Datum: 28. 06. 2017
MUDr. Olga Ulmanová Na otázku odpovídal: MUDr. Olga Ulmanová
Neurologická klinika 1. LF UK a VFN v Praze

Dobrý den.
Mám takový zvláštní problém. Ne vždy, ale v poslední době (cca 3 měsíce) dost často: Když si lehnu a zavřu oči, uvedu se do klidu, tak po chvíli, především na zádech, mívám pocit, jako by se pode mnou houpala podložka, ať je jakákoliv - zem, postel - tvrdá, měkká.... Takový pocit, jako když kmitám sem a tam a bývá to v rytmu mého tlukotu srdce. Občas to ale mívám i v leže na boku. A párkrát jsem to cítila i v sedě, když relaxuji (na cvičení jógy). Jako když mým tělem srdíčko škube. Pomůže většinou změna polohy, nebo když otevřu oči.... Můžete mi poradit, co by to mohlo být? K lékaři se mi nechce, přijde mi, že je můj problém bláznivý :-)
Moc děkuji za odpověď, zdraví Jana

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den.
V první části obtíží neporadím, nevím. U toho posledního problému by mohlo jít o extrasystoly- předčasné srdeční stahy. Pro potvrzení se bez lékaře neobejdete, ukázal by to ekg Holter- 24hodinová monitorace srdečního rytmu. To na doporučení praktického lékaře provede kardiologická ambulance.

Další informace: -

Doporučení: -

Tazatel: Jana, 37 let
Datum: 14. 06. 2017
MUDr. Jaromil Gillár Na otázku odpovídal: MUDr. Jaromil Gillár
Kardiologická ambulance Liberec

Dobrý den můj syn byl narozen předčasně v 27tydnu měl půlkulaté měřil 32cm.Ted už mu jsou dva roky.Lekari říkali že na to že se narodil předčasně tam má všechno v pořádku jako kdyby jste narodil normálně.V cera jse mi z ničeho nic začal dusit až byl fialový pak jsem ho bouchala do zásuvek aby se nadechl.Druhy den jsem ho chystala k lékaři a on znova se začal dusit dali mu rentgen nic nenašli.Doktorka řekla že má všechno v pořádku že neví co to může být prosím poraďte mi.poslala nás normálně domu

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den. Nevím, co to bylo a jaké máte možnosti, ale pokud se dvakrát během dvou dnů dusil, sám bych doporučil dítě hospitalizovat a přinejmenším observovat. Na zvážení je endoskopické vyšetření dýchacích cest, které se provádí ve specializovaných centrech, jestli něco nevdechnul, co na rentgenu nemusí být vidět.

Další informace: -

Doporučení: -

Tazatel: Miroslava, 31 let
Datum: 31. 05. 2017
MUDr. Jaromil Gillár Na otázku odpovídal: MUDr. Jaromil Gillár
Kardiologická ambulance Liberec

Dlouhá léta mám vpředu na lýtku ohraničenou tmavší hnědou skvrnku, u které jsem si dnes všimla, že se stala plastickou, zřejmě mírně vyrostla do výšky. Šíře skvrnky je 6 mm a má lehce perleťový nádech. Objednala jsem se na dermatologii a dostala termín na polovinu července. Bojím se, že pokud se jedná o zhoubný nádor, může mít prodleva negativní dopady.

Odpověď k tomuto případu: Vážená paní/slečno,
dle Vašeho líčení půjde patrně o histiocytom- neškodný vazivový tumorek.
Ale na dálku (i kdybyste poslala fotografii) nelze pochopitelně stanovit přesnou diagnózu.

Pokud máte obavy z prodlení, lze pohotovostně navštívit ambulanci kožního oddělení nejbližší nemocnice.
Sice si budete muset i dlouho počkat (dle příchozích dalších případů), ale v daný den Váš vyšetří.

Další informace: Viz výše

Doporučení: Viz výše

Tazatel: Tereza, 38 let
Datum: 23. 05. 2017
MUDr. Nina Benáková Na otázku odpovídal: MUDr. Nina Benáková
Dermatovenerologická klinika 1. LF UK

Prosím o radu, zda můžu použít k oddálení menstruace Norethisteron, i když jsem měla na preventivní prohlídce u praktického lékaře mírně zvýšený bilirubin (lékařka toto nijak neřešila, pouze mi to oznámila při čtení výsledků). Potřebuji oddálit menstruaci kvůli dovolené cca o 1 týden. Není tedy použití Norethisteronu nebezpečné? Děkuji za odpověď.

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, samozřejmě záleží, jak vysoká byla tato hodnota a zda jsou ostatní hodnoty ( jat.testy ) v pořádku. Informovala bych se u Vaší lékařky. Pokud to byla velmi nízká hodnota a jen jediná, nemusíte se tím vůbec trápit a Norethisteron použit.

Další informace: 0

Doporučení: Nevyžaduje návštěvu lékaře.

Tazatel: Jiřina, 46 let
Datum: 23. 05. 2017
MUDr. Martina Miklošová Na otázku odpovídal: MUDr. Martina Miklošová
Gynekologicko-porodnické odd. Chrudimská nemocnice, Gynamb Chrudim s.r.o.

Dobrý den,syn Kos Lubomír ,r.č. 0010194206, je poj.OZP. Si ztěžuje na bolest za krkem,dle oropedie zpráva 18.5.:
RTG C páteře ve 2 proj.-páteř v ose, CC skl.nelze hodnotit, v bonče proj. kyfotikce zvrat dist .poloviny , prox.susp. parc.synestos,vent.
těl.C2/3/4cong. jinak bez struktur.změn na skeletu.Můžete mi to nějak přeložit . Po rentgenu bylo synovi sděleno že má asi vrozeně dva
obratle,není tam nic vidět a zatím se CT dělat nebude. Ale já mám strach. Syn má zvýšené ASLO 900 je po třech baleních ospenu,
čeká nás imun.vyšetření na alergologii.Poradíte.

Odpověď k tomuto případu: RTG popis krční páteře : páteř je v ose, 1. skloubení nelze hodnotit, v bočné projekci vyrovnání přirozeného zakřivení páteře, v horní části podezření na vrozený srůst 2. a 3. krčního obratle

Další informace: při nejistotě lze doplnit tato vyšetření ještě šikmými snímky krční páteře, CT vyšetření je bohužel s větší RTG zátěží

Doporučení: návštěva ortopeda, rentgenologa

Tazatel: Jana, 41 let
Datum: 18. 05. 2017
MUDr. Marek Kalenda Na otázku odpovídal: MUDr. Marek Kalenda
soukromá ortopedická praxe, Poliklinika Chodov

dobry den,,v kvetnu 2016 mne odstranili zlucnik,,od te doby mam potize s zalydkem,,po rany vždy boli mne zalydek,,doktor mne napsal lek controlok,ale bolesti ne zmizili,,,lečimsa na astma otdeleni a doktor s astma otdeleni zikal ze i astma mam od zaludku,,derzim dietu uz rok ,,nic ne pomaha,,moc dikuji ,,beru leky na astma ..foradil,,lek na alergii,,xyzal,,i biopron 9,,taki beru lek ursofalk500,,i lek při obtizeh s duhanim doxybene,,,bolest mne bydi rano v 7 jeto mirne tlačici,,pokud si rano dam ovesnu kase ihned zmizi,,bolesti mam jenum rano,,při probuzeni,,pri posledním vysetreni zaludku mne nasli malu kilu,,a doktor napsal omeprazol,,tako množství leku mne desi,,moc dikuji za otpoved,,Pani Olga

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den. Opravdu jste ztloustla, vaše BMI = 31,3, což je pásmo obezity 1. stupně. Odpověď co dělat s vašimi potížemi, totiž s překyselením, je jednoduchá i složitá zároveň. Samozřejmě se na vašich potížích podílí i přechod (menopauza). Odpověď je: odkyselovat a zase odkyselovat. Ale jak? Odstranit ze životosprávy vše, co překyseluje: kofeinové nápoje, sladkosti, ovoce, bílá mouka a rýže. Kyselost odstraňuje kvalitní bílkovina: maso, vejce, ryba a zelenina. Obiloviny je třeba nahradit bramborem (na páře, ve slupce). Bílá mouka = 70% cukrů, rýže = 75% cukrů, brambor = 15% cukrů. Když byste se rozhodla pro životosprávu, tak jak jsem zatím jenom načrtnul, obraťte se na mě mailem: holeckoj@seznam.cz Dr.Holečko

Další informace: Překyselení žaludku je obrazem překyselení celého organizmu, léky typu Omeprazol pouze snižují tvorbu kyselosti v žaludku. Nijak neovlivňují překyselení organizmu. Toho lze docílit pouze životosprávou.

Doporučení: Vyhledat praktického lékaře, lépe gastroenterologa při zhoršení potíží.

Tazatel: Olga, 55 let
Datum: 12. 05. 2017
MUDr. Jiří Holečko Na otázku odpovídal: MUDr. Jiří Holečko
Ambulance civilizačních nemocí a specializované výživy

Proč využít PotřebujiPoradit.cz

  • Na Váš dotaz odpovídá vždy specializovaný lékař
  • Více než 10 leté zkušenosti s provozem služby
  • Více než 18 000 zpracovaných dotazů
  • Odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů
  • Komunikace je šifrována, takže nedojde ke zneužití osobních údajů

Jak to funguje

  • Prostřednictvím online formuláře
    položíte dotaz
  • Dle tématu dotazu jej přidělíme
    nejvhodnějšímu odbornému lékaři
  • Ihned jakmile lékař odpoví,
    vyzvednete si odpověď