Zodpovězené dotazy

Nejnovější zodpovězené otázky

Dobrý den chtěla bych se zeptat v sobotu jsem dostala. Ale v neděli Semi to teprve spustilo hodně menstruaci a hodně to země teče a padají země kousky a bolí mě pod břichem bolí mě i když se umiju tak to nepomáhá předevčírem sem pila i heřmánkový čaj ani to mi nepomáhá

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, pokud budete stále hodně krvácet, doporučovala bych vám návštěvu vašeho gynekologa.

Další informace: 0

Doporučení: Prohlídka u gynekologa

Tazatel: Kamila, 26 let
Datum: 22. 02. 2017
MUDr. Martina Miklošová Na otázku odpovídal: MUDr. Martina Miklošová
Gynekologicko-porodnické odd. Chrudimská nemocnice, Gynamb Chrudim s.r.o.

Dobrý den, prosím vás jedná se genetickou poradu, otázka zní zda by bylo možné navázat vážný vztah s osobou která je v příbuzenstvu, situace je taková, že můj děda byl bratranec dědy té slečny, je to velký problém? a jak vysoké riziko by bylo pro postižení případných potomků ? mockrát děkuji za stručnou odpověd.

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, bohužel tento dotaz nespadá do mé odborné kompetence. Doporučuji Vám obrátit se na odd.lékařské genetiky. Samozřejmě riziko klesá u vzdálenější příbuznosti - jde o to, jaká nemoc se v rodinách vyskytuje.

Další informace: 0

Doporučení: 0

Tazatel: Jaroslav, 23 let
Datum: 21. 02. 2017
MUDr. Martina Miklošová Na otázku odpovídal: MUDr. Martina Miklošová
Gynekologicko-porodnické odd. Chrudimská nemocnice, Gynamb Chrudim s.r.o.

Dobrý den, mám problém, který už trvá pár měsíců. Můj vstup do pochvy se velice snadno podraždí a jsou na něm malé trhlinky (respektive mi ho podráždí manžel při styku). I když s manželem používáme lubrikant. Musíme si pak dát pár dní půst. Pak je třeba týden klid a stane se to znova. Co s tím? Přijde mi jak kdyby kůže na vstupu byla málo pružná. Dá se s tím něco udělat? Díky

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, doporučovala bych Vám vyšetření u Vašeho gynekologa. Je možné, že můžete mít nějaký poševní zánět, který se ani jinak projevit nemusí. Event. jenom změněné pH poševního sekretu. Na to by Vám mohl pomoci např.Hydrofemin gel ( kys.mléčná + kys.hyaluronová ). Ale nejlépe až po gyn.vyšetření.

Další informace: 0

Doporučení: Vyhledat gynekologa.

Tazatel: Blanka, 26 let
Datum: 20. 02. 2017
MUDr. Martina Miklošová Na otázku odpovídal: MUDr. Martina Miklošová
Gynekologicko-porodnické odd. Chrudimská nemocnice, Gynamb Chrudim s.r.o.

hezky den prosim o radu mam strasne bolesti ktere vedou od krcni patere pod lopatky boli to stale a cim dal vic prasky na bolest nepomahaj nemuzu ani lezet prijde mi to horsi a v sede či stoje to take neni dobre vydrzim stat chvili mam 10mesicni holcicku dr.me i davala doporuceni jenze pri stehovani se stratilo a neni moc cas kdys mam malou dceru dr.rikala kdys mi davala doporuceni ze mam skoliosu a nejakou vychylenou lopatku nebo co .myslela sem ze to nejak s tu bolesti vydrzim ale pred hodinou to tak zaclo bolet ze sem brečela a rozbrečela dceru dekuji za radu volejnikova

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den,

Vaše obtíže jsou působeny blokádou krční a hrudní páteře, jistě souvisí s přetěžováním zad při péči o malou dcerku a nošení kočárku.
Od akutních bolestí pomohou běžná analgetika (Ibalgin, Paracetamol - pozor ovšem pokud holčičku kojíte!, pak se poraďte v lekárně o vhodném léku proti bolesti), rehabilitace páteře (pokud nenajdete doporučení od Vaší lékařky, navštivte ji znovu a požádejte o kopii). Na místě je také šetření páteře, vyvarovat se nošení těžkých břemen - což samozřejmě může být problém s péčí o miminko, požádejte o pomoc Vaše okolí. Přeji brzké zlepšení obtíží.

Další informace: .

Doporučení: Vyhledat praktického lékaře.

Tazatel: Natalie, 19 let
Datum: 16. 02. 2017
MUDr. Olga Ulmanová Na otázku odpovídal: MUDr. Olga Ulmanová
Neurologická klinika 1. LF UK a VFN v Praze

Dobrý den, mám dost závažný problém s předčasnou ejakulací a to po dobu posleních 4-5 let. první cca rok s partnerkou bylo víceméně vše v pořádku Dlouhý sex i krátký sex jak kdy ale posleních letech mám takoví problém že ať to dělám jak koliv hledám všeljake řešení at už kondom či nějaké gely na snížení citlivosti a oddálení erekce nic se nedaří v momentě kdy dojde k pohlavnímu styku tak je to většinou otázka cca 2 minut někdy ani ne někdy více ale max 5 minu a začnu ejakulovat. Jsem z toho už zoufalý nijak to nemohu ovlivnit dříve jsem i po ejakulaci mohl pokračovat dál bohuže dnes už nemohu pocituji nepřijemné bolesti zvíšenou citlivost která mi nedovolí pokračovat v pohlavním styku a to ani orálně. Je nějaké řešení jak toto odstranit či léčit? Zkusil sem i vyměnit partnerky problém je stále stejný. Po většinou jsem měl vyšší hmotnost cca 90 kg a výšku 175cm před 2 lety jsem měl cca 72 kg a 175 cm ¨tuto váhu sem si udržel ani né 1 rok Můžete mi doporučit i třeba nějakého lékaře odkudkoliv nejlépe však z Prahy a okolí.

Děkuji za rady: jiskra

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, mate pravdu, bude to chtít do péče specialisty. Bohuzel nemohu radit konkrétní jména. Ale doporucuji hledat urologa specializovaného na andrologii a nebo navstivit sexuologa.

Další informace: -

Doporučení: -

Tazatel: Michal, 26 let
Datum: 13. 02. 2017
prof. MUDr. Milan Hora, Ph.D. Na otázku odpovídal: prof. MUDr. Milan Hora, Ph.D.
Urologická klinika LF UK a FN Plzeň

Dobrý den,

jsem podruhé těhotná. Mám negativní RH faktor. Po prvním porodu mi byla podána injekce proti protilátkám. Nyní mi moje gynekoložka nabídla možnost podat injekci již ve 28.tt (tato injekce je ale zpoplatněná). Vysvětlovala mi, že u druhého těhotenství je dítě více ohroženo rozdílným RH faktorem.
Chci se zeptat jaký máte názor na tuto injekci ve 28 týdnu? Ta, která mi byla podána po porodu tedy není dostačující? Jaká jsou rizika, když tuto nabídku odmítnu.
Moje gynekoložka mi to doporučila, já bych ráda znala názor ještě jiného gynekologa.

Předem děkuji za odpověď

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, na začátku těhotenství se provádí odběry na přítomnost protilátek IgG anti D - v případě že je rodička Rh negativní. Pokud tedy protilátky nebudou přítomny, je vhodné znovu provést ve 28.tt "očkování" anti Rh D - tedy podat zpoplatněnou injekci.

Další informace: Na začátku těhotenství se provádí odběry na přítomnost protilátek IgG anti-D a to v případě, že je rodička Rh negativní. Pokud tedy protilátky NEJSOU přítomny, je vhodné znovu provést ve 28.tt "očkování" IgG anti-D.

Doporučení: 0

Tazatel: Marta, 31 let
Datum: 10. 02. 2017
MUDr. Martina Miklošová Na otázku odpovídal: MUDr. Martina Miklošová
Gynekologicko-porodnické odd. Chrudimská nemocnice, Gynamb Chrudim s.r.o.

Dobrý den,
vymočil jsem krev, výrazné množství (vypadalo to jako rybízový džus), a nyní mne trochu pálí konec močové trubice. Jsem muž, 22 let, 185cm/65kg, před dvěma dny jsem prodělal střevní chřipku (průjem, zvracení), včera i dnes jsem se už cítil zdravě, dnes jsem i lyžoval. V noci jsem možná měl trochu teplotu. Odpoledne jsem měl trochu krve ve stolici, žádné další příznaky nepozoruji. Prosím Vás o radu, jestli mám rychle odjet z hor a vyhledat doktora nebo jestli to je jen "doznívání" střevní chřipky či co. Velmi mě to polekalo, předem mockrát děkuji za kteroukoli radu. Michal

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den. Virová onemocnění se nemají podceňovat. Jejich následky mohou být celoživotní. Potřebujete klid (rekonvalescenci) váš organizmus je oslabený, potřebujete pořádně jíst (maso, zelenina) a pořádně pít (denně minimálně 2,5 litru, zelený nebo bylinný čaj, voda, voda s citrónem). Vaše příznaky považuji za závažné a je třeba alespoň minimální laboratorní vyšetření krve i moči. holeckoj@seznam.cz Dr.Holečko

Další informace: "Přecházení" virových onemocnění může mít závažné následky.

Doporučení: Vyhledat praktického lékaře, co nejdříve.

Tazatel: Michal, 22 let
Datum: 04. 02. 2017
MUDr. Jiří Holečko Na otázku odpovídal: MUDr. Jiří Holečko
Ambulance civilizačních nemocí a specializované výživy

Driv jsem se venoval bojovemu umeni a do toho jeste cvicil a regenerace asi nebyla dostacujici a tak jsem mel nejaka zraneni a musel prestat. Ted je to skoro rok, co zase cvicim a ty rany se opet vraceji a dost casto ozyvaji - mam ted namysli potrhany a namozeny sval bicepsu od velke hlavy az po predlokti ( brachioradialis ). Snazil jsem se to konzultovat s doktory a od nich jsem se jen dockal PRESTAN CVICIT, ale ja vim, ze to jde zahojit a jsou latky, ktere by my mohli pomoct, tak jsem se chtel zeptat, jak v takovem pripade pokracovat?

Dekuji za odpoved

Odpověď k tomuto případu: Popisované potíže mohou souviset s přetížením dvouhlavého svalu a to na jeho obou koncích, důležité je klinické ortopedické vyšetřením k stanovení diagnosy, může se jednat o drobné trhlinky bříška svalu, event šlachových začátků či úponů.

Další informace: Strečing a práce v teple je pro sval důležitý, podpůrné ( anabolické) látky ortopedická společnost nedoporučuje.

Doporučení: Návštěva ortopeda a fysioterapeuta

Tazatel: michal, 28 let
Datum: 02. 02. 2017
MUDr. Marek Kalenda Na otázku odpovídal: MUDr. Marek Kalenda
soukromá ortopedická praxe, Poliklinika Chodov

Dobrý den, z ničeho nic se mi začal ,,odchlipovat" nehet na ruce, oddělil se od nehtové ho lůžka na jedné straně (na boku).
Není to následkem úderu, ani jiného úrazu. Odchlípení se každým dnem rozšiřuje a pomalu sahá až ke kořeni nehtu. Bojím se, aby mi nehet neslezl, ale nenapadá mě, jakým způsobem bych ho měla léčit.
Děkuji předem za radu.

Odpověď k tomuto případu: Vážená paní,
příčiny mohou být rozličné, tj. "naslepo" bez jejich určení, nemá moc smysl se o nějaké léčení pokoušet. Nejpravděpodobnější je trauma, tj. obecně "poranění" v obecném slova smyslu, které si člověk zpětně nemusí uvědomovat - vlivy mechanické, ale i chemické či fyzikální. Infekční příčiny jsou též možné, ale ty málokdy vedou k odlučování nehtové ploténky od nehtového lůžka. Často se problém vyřeší spontánně - proces se zastaví, odloučený nehet odroste a nový již dobře přiléhá. Pokud Vás problém trápí a jak píšete sahá až k růstové zóně, navštivte raději dermatologa.

Další informace: Viz výše

Doporučení: Viz výše

Tazatel: Johana, 21 let
Datum: 01. 02. 2017
MUDr. Nina Benáková Na otázku odpovídal: MUDr. Nina Benáková
Dermatovenerologická klinika 1. LF UK

Dobrý den


Jestli můžu poprosit o názor :
prim.MUDr. Lukáš Burda


Chtěla bych se zeptat jestli bych také mohla podstoupit sklerotizaci uzlů ve štítné žláze? Snažím se udělat maximum pro to abych se vyhnula operaci a nebyla mi odstraněna část štítné žlázy a nemusela celí život brát léky. Na jaře bych měla podstoupit operaci,když jsem ale zjistila že existuje ještě nějaká šance jak uzlík zmenšit ráda bych kdyby to bylo možné podstoupila ještě před operací tento zákrok.Uzlík mi byl poprvé zjištěn 9.9 2009 velikost 10x7,5 na sonu nikdo ho neřešil až 20.8 2014 při vyšetření byl uzel 11x9x16 mm mi bylo zděleno že bych měla podstoupit operaci ,hned jsem dostala léky na zmenšení uzlíku ty jsem po pul roce brát přestala na zmenšení uzlíku to vliv nemělo a lékařka mi stále léky zvyšovala bohužel jsme si s paní doktorkou nerozuměli.Přešla jsem k paní doktorce v Motole v Praze léky neberu cítím se dobře výsledky krve poslední 27.11 2015 tsh 2,468 mIU/l FT4: 14,13 pmol/l FT3: 5,20 pmol/l a-Tg negativní kU/l a -TPO negativní kU/l . Výsledky 22.4 2016 TSH 2,113 mlU/l FT4 12,ž+ pmol/l
7.11 2014 jsem podstoupila punkci s uzlíku metodou podle SOP-02 hojný difusní koloid,vlákna vaziva, několik obrovských mnohojaderných buněk,malý počet thyreocytů v drobných shlucích i solitárně bez atypií.Obraz svědčí pro benigní folikulární afekci. Velikost uzlíku 21.10.2016 17x10x9, 0,77ml. Předem Vám moc děkuji za odpověd a doufám že i za šanci zkusit ještě něco udělat s uzlíkem před operací,s které mám strach hlavně kvůli rizikům s tím spojené. S pozdravem Hegrová

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, děkuji za dotaz.
Sklerotuzaci 96% alkoholem používáme u cyst a cystických uzlů, bohužel pro Vás tato metoda není vhodná. Nález, který popisujete není ale nikterak dramatický a Vaše punkce dopadla dobře, tedy benigní uzel.
Operaci bych indikoval pouze v případě růstu uzlu ve štítnici a nebo současně přítomných zvětšených lymfatických uzlinách a nebo ultrazvukových známkách rizikovosti uzlu. Dá se ještě udělat i vyšetření pomocí speciálního ultrazvuku s elastografií, která pomůže rozhodnout a rizikovosti uzlu. Nicméně hlavním kritériem je výsledek punkce.
Pokud Váš endokrinolog indikuje operaci, jistě ví,proč to dělá, rozeberto to s ním a dohodněte se na dalším postupu.

Další informace: Alkoholová albyce je vhodná pouze pro cysty ne uzly ve štítnici.

Doporučení: Nevyžaduje návštěvu lékaře.

Tazatel: Irena, 41 let
Datum: 21. 01. 2017
prim.MUDr. Lukáš Burda Na otázku odpovídal: prim.MUDr. Lukáš Burda
Metabolické centrum SZZ Krnov

Proč využít PotřebujiPoradit.cz

  • Na Váš dotaz odpovídá vždy specializovaný lékař
  • Více než 10 leté zkušenosti s provozem služby
  • Více než 18 000 zpracovaných dotazů
  • Odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů
  • Komunikace je šifrována, takže nedojde ke zneužití osobních údajů

Jak to funguje

  • Prostřednictvím online formuláře
    položíte dotaz
  • Dle tématu dotazu jej přidělíme
    nejvhodnějšímu odbornému lékaři
  • Ihned jakmile lékař odpoví,
    vyzvednete si odpověď