Zodpovězené dotazy

Nejnovější zodpovězené otázky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné spočítat datum početí? První den poslední menstruace byl 30.9.2017 a i podle ultrazvuku to prý souhlasí na 12 týden. Jelikož jsem vdaná a nejsem si jistá otcem, potřebovala bych vědět kdy došlo k oplodnění. Podle kalkulaček na internetu došlo k oplodnění 14.10.2017. Jenže já měla styk 12. a 16.10. s milencem a 15.10.2017 s manželem :-( dá se nějak určit který je otec? Moc bych si přála,aby ten mrňousek byl manžela.

Moc Vám děkuji

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, bohužel přesné datum početí u Vás určit nelze, pokud byl styk, jak píšete. Existují ale neinvazivní metody určení otcovství již v těhotenství - jen z odběru Vaši krve. Nebo samozřejmě až po porodu.

Další informace: Neinvazivní prenatální DNA diagonstika - včetně určení octovství je možná již v těhotenství od 9.týdne.

Doporučení: Nevyžaduje návštěvu lékaře.

Tazatel: Lucie, 33 let
Datum: 26. 12. 2017
MUDr. Martina Miklošová Na otázku odpovídal: MUDr. Martina Miklošová
Gynekologicko-porodnické odd. Chrudimská nemocnice, Gynamb Chrudim s.r.o.

Dobrý den, potřebuji poradit. 4 roky mám TOT pásku, nyní jsem v 35tt těhotenství. Netušila jsem že se těhotenství nedoporučuje, ale je poslední. Gynekolog říká že pokud dítě nebude vážit více než 3500g můžu rodit přirozeně, ale stejně nezaruci že se páska nepotrha. Chci znát názor uroliga, zda je opravdu možný přirozený porod nebo je lepší rovnou císařský řez. Jsem ráda že s páskou nemám problémy a nerada bych potom problémy opět měla, když mně straší, že se pak páska opravit nedá. Děkuji. Monika

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, tak na Váš dotaz může odpovědět erudovaně jen gynekolog. Samozřejmě porod je zátěž pro malou pánev a může se podílet na rozvoji ši zhoršení stresové inkontinence, ale nejsem si vědom, že by implantovaná TOT páska byla jasnou indikací k císařskému řezu.

Další informace: -

Doporučení: Nevyžaduje návštěvu lékaře.

Tazatel: Monika, 44 let
Datum: 16. 11. 2017
prof. MUDr. Milan Hora, Ph.D. Na otázku odpovídal: prof. MUDr. Milan Hora, Ph.D.
Urologická klinika LF UK a FN Plzeň

Dobrý den,

Zhruba měsíc mám problém se štítnou žlázou. Byla jsem na vyšetření SONO: 17. 10. 2017 : Pravý lalok měří 23x21x51 mm. Levý lalok měří 18x16x40 mm.
sthmus 4,5 mm. Oboustranně je patrno několik izoechogenních uzlů, v pravo největší v dolní části velikosti 12x8x11 mm , vlevo ve střední části velikosti 6 mm.
Struktura štítné žlázi je lehce mapovitá, vaskularizace je t.č. přiměřená.
Závěr endokrinologa: suabkutní thyreoiditis, t.č. ve stádiu hyperfunkce, uninodozní struma pravého laloku, levý lalok není zvětšen
Doporučení: Ibalgin 3 x 400 mg denně.

Vzhledem k tomu, že Ibalgin mi dráždí žaludek, obvodní doktorka mi doporučila Aulin. Mám pocit, že štítná žláza se zmenšila a není tak bolestivá, ale momentálně mám zvětšené lymfaticé uzliny.
Potřebuji radu odborníka, jestli pak je nasazena správná léčba, mám pocit, že ztrácím čas a obávám se toho nejhoršího.
Děkuji za odpověď

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den,
podle toho, co píšete ve svém dotazu, usuzuji, že Vás zřejmě trápila bolestivost a tlak v oblasti krku a že
jste byla vyšetřena specialistou v oboru. Domnívám se proto, že Vám byla dělána laboratorní vyšetření
hormonů štítné žlázy, protilátky a další vyšetření jako EKG, která by měla objasnit příčinu zvýšené funkce
štítné žlázy a také to, zda nemáte nějakou z komplikací, které se vyskytují u hyperfunkce štítnice.
Rozumím Vašemu dotazu správně, že máte obavu, zda je léčba léky proti bolesti dostatečná a jestli
nepotřebujete nějaké silnější léky? Možná také máte strach, jestli nález uzlíků při sonografickém vyšetření
neznamená přítomnost nějakého nádorového onemocnění.
Věřím, že Váš lékař Vás důkladně vyšetřil a rozhodl o postupu dle svých nejlepších vědomostí a
zkušeností. Vaše diagnóza není neobvyklá a Váš endokrinolog ví, jaké jsou správné postupy.
Podle závěru Vašeho endokrinologa se u Vás jedná o mírný zánět štítné žlázy, který se nyní projevuje
zvýšenou funkcí. Uzlíky na ultrazvuku nejsou podezřelé z nádorového bujení. Pokud nemáte žádné další
příznaky poruchy štítnice kromě bolestivosti a tlaku v místě žlázy, nemáte osteoporózu nebo poruchy
srdečního rytmu, není zřejmě v tuto chvíli potřeba nějak léky potlačovat zvýšenou funkci žlázy. Léky jako
Ibalgin nebo Aulin (léčiva ze skupiny NSAID) Vám uleví od bolesti, mají i své protizánětlivé účinky.
S odstupem (většinou se jedná o několik měsíců) si Vás Váš lékař pozve na kontrolní laboratoř a
sonografické vyšetření. Je možné, že se testy a nálezy upraví samy. Bude třeba kontrolovat uzlíky ve štítné žláze, a pokud by se zvětšovaly, či se měnil jejich sonografický obraz, Váš lékař Vám může provést odběr malého kousku tkáně na vyšetření buněk.
Pokud by se Vaše obtíže horšily, štítnice byla bolestivější, zvětšovala se, pokud byste měla polykací obtíže, bušení srdce, tlak na hrudi či pocit srdeční nepravidelnosti, dušnost, vyhledejte lékaře kvůli kontrole co nejdříve. Jestliže máte pochybnosti o správném postupu Vašeho lékaře, nebo se chcete ještě ujistit, pak se také můžete obrátit s výsledky na jiného endokrinologa.

Další informace: -

Doporučení: -

Tazatel: Irina, 44 let
Datum: 31. 10. 2017
Na otázku odpovídal:

Dobry den mam 29dni zpozdeni ms, vsecky testy negativni mam pravidelnou ms, posledni kratka ms byla 28.8. Byla uz kratka a byla slaba, je to asi 5dni co mi zaclo s prsou teci asi mlezivo, muzu byt tehotna uz dele? Nebo to muze byt jiny problem,, je pravda ze test to uz neukaze kdyz je to těhotenství uz delsi? Dekuji moc

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den, pokud byste byla těhotná, těhotenský test by to měl potvrdit/vyvrátit. Určitě doporučuji kontrolu u Vašeho gynekologa. Příčiny mohou být různé - hormonální dysbalance, cysta na vaječníku....

Další informace: Těhotenské testy jsou velice citlivé a reagují již při malých hodnotách hCG ( těhotenský hormon ).

Doporučení: Kontrola u obvodního gynekologa.

Tazatel: Irena, 34 let
Datum: 25. 10. 2017
MUDr. Martina Miklošová Na otázku odpovídal: MUDr. Martina Miklošová
Gynekologicko-porodnické odd. Chrudimská nemocnice, Gynamb Chrudim s.r.o.

Dobrý den,

můj otec prodělal v listopadu 2016 mozkovou mrtvici. Ochrnul na pravou část. Byl v Košumberku. Nyní je v domácím léčení a pohybuje se pomocí chodítka.
Bohužel má obrovské bolesti pravé ruky, která pokračuje přes žebra až do poloviny zad. Bolest trvá 24 hodin v kuse. Léky na bolest nefungují. Poraďte, co s tím.
Nemůže přeci každý den, každou hodinu, každou minutu takto trpět. Je mu 67 let.

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den,

bolesti ochrnuté končetiny jsou obvykle působeny zvýšeným napětím svalů (takzvaná spasticita) a také přenesenou bolestí kloubů v nepohyblivé končetině.
Neudáváte, bohužel, jaké léky proti bolesti byly u Vašeho tatínka zkoušeny, jistě se preparát, který přinese úlevu podaří najít.
Doporučuji návštěvu u neurologa nebo u specialisty pro léčbu bolesti.
V určitých případech může také pomoci injekční podání botulotoxinu do postižené končetiny (dojde ke zmírnění bolestivě vnímaného svalového napětí), tato metoda však může pomoci jen v určitých případech, je proto třeba aby tatínek navštívil neurologa, který posoudí, zda v tomto konkrétním případě je či není možné očekávat efekt této léčby a případně tatínka odešle do spádového centra pro léčbu spasticity.

Další informace: .

Doporučení: doporučuji návštěvu u neurologa

Tazatel: Edita, 40 let
Datum: 18. 09. 2017
MUDr. Olga Ulmanová Na otázku odpovídal: MUDr. Olga Ulmanová
Neurologická klinika 1. LF UK a VFN v Praze

Mám problémy s krční páteří na ktere mi rostou výrůstky .bolí mě stále za krkem a občas hlava bolest vystreluje mezi lopatky a do zadni casti hlavy .Vadi mi pruvan potize trvaji asi 15 let.Poraďte mi homeopatika.nebru žádné léky kromě krému na bolest.navštěvovala jsem v minulosti neurologa .

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den.
Homeopatie má jednu speciální indikaci ve vztahu k výrůstkům. Podáváme lék Hekla lava 9 CH 2 x denně 5 granulí cucat. U části pacientů tak dosahujeme zlepšení stavu. Uvedený lék rozpouští kostní výrůstky s efektivitou cca 70 procent Definitivní řešení ovšem bude v oblasti neurochirurgické.

Další informace: -

Doporučení: -

Tazatel: Květoslava, 55 let
Datum: 17. 09. 2017
Na otázku odpovídal:

Dobrý den,

už více než 2 roky trpím se žaludkem, první rok to bylo tak, že pokaždé co jsem snědla cokoliv, mi náhle poté bylo zle od žaludku. Tento rok se to ovšem mnohem zhoršilo. Ať sním cokoliv (například i jablko), je mi zle, i když nejím, i když jím, prostě po celý den se mi buď žaludeční šťávy vrací do krku, nebo mě tlačí žaludek (tupá bolest, někdy pichlavá). Je to pro mě psychicky hrozné, spíše přežívám, bojím se jít už i do kina. Ze začátku jsem seděla u záchodu, teď vím, že ikdyž je mi strašně, že se nepozvracím, takže s sebou všude nosím pití, abych ty šťávy případně zapila. Dodávám, že mám vyváženou stravu 5-6x denně, váhu mám stále stejnou, žádné velké kolísání. K lékaři jsem se dostala před 2 měsíci, sono žaludku bylo negativní, stejně tak štítná žláza byla v pořádku, stolice také v pořádku, v krevních testech mi našli nějak víc hormonů ohledně té štítné žlázy, související s tím, že bych měla sníženou fuknci ŠŽ, ale po dalších odběrech se to neprokázalo. Z krve mi také vyšla bakterie žijící v žaludku H.Coli, jenže ta se neprokázala prý ve stolici, takže antibiotika ani nic jiného jsem na to nedostala, jediné co mi doktor dal, byl HELICID 20mg, ale zlepšení nepociťuji.Od té doby, co se to před cca půl rokem zhoršilo jsem stále unavená, spím v noci, přes den, téměř furt a sem i tak stále unavená a stále (přes den a i v noci) se potím, ikdyž nic nedělám, a pot je opravdu zapáchající (nikdy dříve to tak nebylo). Nejhorší stavy pociťuji ráno na lačno, než se najím a pak večer před spaním. Z bolesti se ale nebudím. Po celý den mám pocit, že polykám hleny, mám těžké sliny a jakoby knedlík v krku. Doktor mi řekl, že poslední řešení je gastroskopie, což sem celou dobu opravdu doufala, že se ji vyhnu. Nejdříve jsem nesouhlasila, ale nezbývá mi nic jiného a už takto žít nechci. Poprosila jsem o gastroskopii v narkóze, jelikož se mi zvedá žaludek i sám od sebe, natož s hadičkou v krku. Nesnesu ani výtěry z krku, ani ten doktorský ,,klacek", který se též strká na kraj jazyka. Pan doktor mi řekl, že gastroskopii v narkóze provádějí, takže jsem byla klidná, ale na objednání mi napsal, že to bude gastro v ANGLOSEDACI, což mě dost rozhodilo, protože jsem četla, že pacient není úplně uspán, ale je při vědomí. Chtěla bych se tedy zeptat, co by se mnou mohlo být, když téměř vše vyšlo negativně, a jak je to s tou narkózou, když to není přímo anestezie. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den. Vaše potíže jsou typické, v civilizovaném světě je má až 80% lidí, většinou ovšem ne tak výrazné, jak je popisujete vy. Patří tedy mezi civilizační nemoci, jedná se o překyselení žaludku, ve vašem případě také s návratem žaludečních šťáv do jícnu a nosohltanu (to způsobuje vaše zahlenění a "jakoby knedlík v krku", vaše angíny). Překyselení žaludku vzniká při překyselení celého organizmu (zvyšuje se tvorba žaludeční kyseliny, aby se organizmus "zbavil" překyselení). K celkovému překyselení máte rodinné dispozice (také proto mají/měli vaši příbuzní rakovinu). Vlastní překyselení žaludku potom zvyšují hlavně kofeinové nápoje, sladkosti, cigarety (i elektronické), ale kupř. také ovoce (vámi uváděné jablko). Domnívám se, že v úplné narkóze vám gastroskopii nikdo neudělá, řádná analgosedace je dostačující. Podstatnější je životospráva, tedy bez kofeinových, slazených či ovocných nápojů, bez sladkostí, bez cigaret. bez ovoce, dostatek kvalitního masa, vajec, ryb, se zeleninou, s bramborem (ve slupce, na páře). 1. pomoc při žaludečních potížích jsou opravdu tekutiny (voda, voda s citrónem, zelený nebo bylinný čaj) a jedlá soda. Z dlouhodobého pohledu potom správné stravování, jak jsem ho popsal. holeckoj@seznam.cz Dr.Holečko

Další informace: Překyselení žaludku s refluxem (návratem šťáv) je civilizační nemoc. Je třeba odstranit nevhodné civilizační podněty.

Doporučení: Vyhledat praktického lékaře při zhoršení, lépe ale gastroenterologickou ambulanci.

Tazatel: Lenka, 19 let
Datum: 09. 09. 2017
MUDr. Jiří Holečko Na otázku odpovídal: MUDr. Jiří Holečko
Ambulance civilizačních nemocí a specializované výživy

Dobrý den, jsou tomu již dva roky co mne trápí bolest levého podbřišku. Nejvíce pak při fyzické námaze a pohlavním styku. Na omak bolí břicho i v oblasti pupku. Podstoupila jsem mnoha vyšetření na gynekologii, kde se zjistili jen menší změny na čípku, kvůli kterým chodím na pravidelnou kontrolu po půl roce. V roce 2012 jsem spontánně porodila v termínu bez komplikací. Zkoušela jsem i několikrát měnit HA a beze změn, nikdy jsem ji však nezkoušela vysadit. Můj gynekolog mne přeléčil snad 15 atb jen tak pro jistotu kdyby to náhodou pomohlo. Nepomohlo však nic a tak mne poslal na laparoskopii, kterou jsem podstoupila loni v květnu. Poté mi bylo řečeno, že mi odstranili srůsty a mělo by být vše v pořádku, že to byla příčina mých bolestí. Tomu se tak ale nestalo a bolesti ani na týden neustoupili. Byla jsem tedy poslána k obvodnímu lékaři, který mě opět předepsal atb pro změnu na močový měchýř a ne jednou. Změny nenastaly a bolesti neustopily a tak jsem byla poslána na kolonoskopické vyšetření. Tam mi bylo sděleno, že po této stránce je vše v pořádku. Další v pořadí bylo vyšetření na neurologii a sono, kde se opět nic nezjistilo. a proto jsem byla poslána na ortopedii, kde samozřejmě také na nic nepřišli. Vyžádala jsem si tedy vyšetření CT kde se akorát zjistil výhřez L5/S1 4mm, v konaktu s durálním vakem a známky sacroilitis bilat. . Dále pak cystoid se zahuštěným obsahem Bartoliho žlázy o velikosti 38x20x34mm ( v roce 2006 mi byla tato žláza operativně odstraněna, nevím tedy jak v ní může být cysta, když jí nemám a nebyla mi na to dána odpověď když jsem se jí dožadovala). Nicméně i po těchto nálezech mi bylo řečeno, že ani jedno z toho nejsou důvody mých bolestí a nic z toho se neřešilo. Dostala jsem žádanku do Gastroenterologické poradny a vyšetření mne čeká až v říjnu. Bolesti jsou stále stejné, neustupují, někdy se dokonce zhorší. Je to už dlouhá doba a nejen, že mne to trápí a bolí, ale narušuje to chod mého života. Proto bych Vás chtěla požádat o pomoc, radu na jaké vyšetření popř.zajít a kde hledat příčinu. Děkuji moc

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den. Vaše potíže, jak jste i pečlivě popsala, nejsou jednoduché. I tak jsou díky vašemu popisu nyní dosti jasné. Předně tu máme 2 věci, které vámi popsané potíže způsobují. Předně tedy výhřez ploténky, a její kontakt s obalem míchy (durálním vakem) a cysta v oblasti Bartoliniho žlázy. Ploténka a změny v kloubu spojení kosti kříšové a pánve (SI kloub) jsou snad jasné. Bartoliniho žlázy jsou 2, a i kdyby jste měla operovanou tu vlovo, jsou tam další možnosti, hlavně ta, že pouzdro žlázy nebylo odstraněno zcela (bezezbytku) a to vede potom k opakování celého problému. Touto logickou odpovědí jsem vám zatím nikterak nepomohl, to si uvědomuji. Pro zmírnění (či úplnému odstranění) potíží je potřeba udělat mnoho dalších postupných kroků, kam patří také vaše kouření a zřejmě také pití kávy. To jsou civilizační zlozvyky, které překyselují organizmus a to vede ve svých důsledcích k degenerativním změnám. Ano, tam patří také vaše "ploténka" i cysta v místě Bartoliniho žlázy. Vedle nikotinu a kofeinu překyselují hlavně cukry ve stravování (jejich hlavním zástupcem je bílá mouka a ovoce). Touto problematikou se zabývá celostní medicína. Celá léčba je založena na dodržování životosprávy s vyloučením těch nejhorších civilizačních negativ. Kupř. nesladit, nesolit, nejíst nic z bílé mouky. Jíst dostatek kvalitní bílkoviny (maso, vejce, ryby) a přiměřené množství zeleniny (ne ovoce), jako přílohu preferovat vařený brambor (ve slupce, na páře). Samozřejmě nepít kofeinové nápoje a nekouřit. holeckoj@seznam.cz Dr.Holečko

Další informace: Degenerativní a zánětlivé afekce pohybového ústrojí a u žen pohlavního ústrojí, známé jako civilizační nemoci způsobuje překyselení organizmu, hlavně nadbytek cukrů, kofeinové nápoje, kouření. U žen má významný negativní vliv také HA.

Doporučení: Vyhledat praktického lékaře při zhoršení potíží, dokončit vyšetření na gastroenterologii.

Tazatel: anonym, 27 let
Datum: 06. 09. 2017
MUDr. Jiří Holečko Na otázku odpovídal: MUDr. Jiří Holečko
Ambulance civilizačních nemocí a specializované výživy

Dobrý den,

už nějaký čas mě trápí bolesti v pravé části břicha - cca 5cm pod koncem hrudního koše která se přenáší zhruba do středu hrudního koše pod prsy cca 8cm nad pupíkem - ale né vždy - občas je to bolest i v krku pod ohryzkem jako mírný tlak. Je to nárazové nebolí to pořád a nev´ím co to vyvolává. Bolest bych přirovnala k pocitu hladu i když hlad nemám ale jsou to bolesti jako když máte žaludek na vodě přibližně - občas křeče. Nechala jsem si udělat krevní testy, ale vyšli v normě. Průjmy, horečkami ani ničím jiným netrpím. Mám svého praktického lékaře, ale ráda bych se zatím poradila takto po internetu.

Děkuji za odpověď

Odpověď k tomuto případu: Dobrý den. Váš případ je poměrně jasný, také jste ho dobře popsala. Předně máte výraznější nadváhu, váš BMI = 32, tj pásmo obezity 1. stupně. Vaše potíže jsou z překyselení organizmu, které se projevuje překyselením žaludku a to jsou ty projevy, které jste popsala. To překyselení organizmu je také příčinou ulcerózní kolitidy vašeho otce. Co tedy dělat?? Odkyselovat. Škrtněte z vašeho života vše, co překyseluje: kouření, káva, Cola, všechny ochucené nápoje, sladkosti, ovoce, bílá mouka, obiloviny. Co vám zbývá: voda a voda s citrónem, bylinný nebo zelený čaj, 80% čokoláda, mandle, zelenina, brambory, dostatek masa (hlavně hovězí), vajec a ryb (hlavně kapr, sardinky, šproty). Potom také zhubnete, výrazně. Když semnou souhlasíte a chcete to tak dělat, napište mi: holeckoj@seznam.cz Dr.Holečko

Další informace: Bolesti v nadbřišku spojené s dyskomfortem v nosohltanu téměř vždy způsobuje překyselení žaludku, které má příčinu v překyselení organizmu. To vzniká nadbytkem cukrů ve stravě (hlavně ovoce a obilovin) a kouřením (i elektronickým) a pitím kofeinu.

Doporučení: Vyhledat praktického lékaře, při zhoršení potíží, lépe ale vyhledat odbornou gastroenterologickou ambulanci.

Tazatel: Sandra, 25 let
Datum: 01. 09. 2017
MUDr. Jiří Holečko Na otázku odpovídal: MUDr. Jiří Holečko
Ambulance civilizačních nemocí a specializované výživy

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o radu ohledně vyjmutí drátů z paže mého 4-letého syna.

Dne 16.7.2017 si přivodil zlomeninu pažní kosti s dislokací, která mu byla operativně srovnána a implementovány 2 dráty (ve zprávě uvedeno "repositio tecta. osteosynthesis metallica percutanea intramedularis 2x TikiWi 1,8").

7.8.2017 mu byla sundána sádra a byl jsem doktorkou výslovně upozorněn, že k vyjmutí drátů musí dojít do 8 týdnů od jejich aplikace. V souladu s tím jsme byli objednáni na operaci, kterou jsme následně kvůli synovu nachlazení museli odložit. Nový termín, nám byl ale stanoven až na týden od 18.9., tj. teoreticky až 22.9., tedy 10 týdnů od vložení drátů.

Rád bych se zeptal:
1. Jak velký je v tomto případě 2-týdenní zdržení problém.
2. Pokud to je problém, jak lze alternativně postupovat (jak lze prosadit dřívější termín, zvolit jinou nemocnici, řešit ambulantně…...).

Děkuji předem za informace.

S pozdravem

J. Kavalír

Odpověď k tomuto případu: 2 týdenní prodleva dle mého soudu nehraje velkou roli, pokud se nic nekomplikuje a nedochází k posunu drátů přes kůži, nemusí se termín operace uspěchat. .

Další informace: Osteosyntéza Kirchnerovými dráty v tomto případě s následnou extrakcí materiálu závisí na hojení kosti. Vyjmutí by mělo být při nekomplikovaném průběhu po zhojení.

Doporučení: Nevyžaduje návštěvu lékaře.

Tazatel: Josef, 35 let
Datum: 29. 08. 2017
MUDr. Marek Kalenda Na otázku odpovídal: MUDr. Marek Kalenda
soukromá ortopedická praxe, Poliklinika Chodov

Proč využít PotřebujiPoradit.cz

  • Na Váš dotaz odpovídá vždy specializovaný lékař
  • Více než 10 leté zkušenosti s provozem služby
  • Více než 18 000 zpracovaných dotazů
  • Odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů
  • Komunikace je šifrována, takže nedojde ke zneužití osobních údajů

Jak to funguje

  • Prostřednictvím online formuláře
    položíte dotaz
  • Dle tématu dotazu jej přidělíme
    nejvhodnějšímu odbornému lékaři
  • Ihned jakmile lékař odpoví,
    vyzvednete si odpověď